Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Beerfly - Ølopplevelser!

Kunnskap om øl

Blog

view:  full / summary

Alexander Rodenbach på veg tilbake

Posted on March 2, 2016 at 3:47 AM Comments comments (4763)
Det legendariske belgiske ølet Alexander Rodenbach er på veg tilbake!Les også om ølet i Stig ølverden her på Beerfly: http://beerfly.vpweb.no/Stigs--lverden.html

Ølfestival til dobbel pris

Posted on February 25, 2016 at 4:21 PM Comments comments (798)
Haandbryggeriets ølfestival Haandfest har i år en snedig vri. De som vil være på festivalen hele lørdag 28. mai må løse billett to ganger. Dermed blir det festival til dobbel pris. Sjekk bare informasjonen Haandbryggeriet har lagt ut:

Årets øl-begivenhet i Drammen: HaandFest hos Haandbryggeriet på Brakerøya. 

Som før setter vi av siste helgen i mai, og inviterer bryggerier, bryggere og alle som er glad i øl til en skikkelig ølfest! Festivalen foregår på bryggeriets områder og tilhørende uteareal (telt). Billetter inkluderer program og 5 smaksprøver á 15cl. Salg av ekstra ølpoletter til 25 per stykk. Servering av kortreist festivalmat av god kvalitet til hyggelige priser. 

Fredag 27.05. 17-22.00 bill 331,- (inkl. avgift 31,-)
Lørdag 28.05. Sesjon 1: 12.16.30 bill. 331,- (inkl avgift 31,-)
Lørdag 28.05. Sesjon 2: 17.30-22.00 bill. 331,-(inkl avgift 31,-)

I år har vi valgt å sette opp 2 sesjoner på lørdag, der bryggeriene får en sjanse til å ta en liten pause, og å fylle opp skap, og bytte fat. Det blir altså fordelt spennende og morsomme øl utover 2 sesjoner på lørdag. Vi har derfor også endret prisene.
Alle må ut av festival-området k 16.30, vi jobber med å finne på noe lurt for dere som velger å komme på begge sesjoner lørdag, kanskje får vi fikset et eget "ventetelt", ellers får dere arrangere grilling i Elveparken:) 

Beerfly-teamet har vært på festivalen de to foregående årene. Vi har trukket fram denne festivalen som en av ølfestivalene det virkelig er verdt å dra på, men dette trekket var veldig skuffende. 
Det er ganske ukult å dele opp lørdagen i to sesjoner og så kreve to inngangsbilletter - om man skulle ha lyst til å være der hele dagen.
 Å kreve full pris to ganger på samme festivaldag (inkludert avgift x 2), er jammen i drøyeste laget! Blir været like trist og elendig som i fjor, er det heller ikke særlig fristende med en pause ute. 
Vi har allerede bestemt oss for å kansellere planene om å dra på årets Haandfest i Drammen. 

God jul fra Beerfly-teamet

Posted on December 29, 2014 at 3:48 AM Comments comments (1246)

Jakten på Westvleteren

Posted on September 10, 2014 at 4:33 PM Comments comments (3641)
Det er fullt mulig å få tak i det sagnomsuste belgiske ølet Westvleteren - i alle fall hvis man er villig til å betale prisen. To på Beerfly-teamet, Ingrid og Kyrre, har importert Westvleteren fra Belgia og forteller her hvordan de gjorde det:
 
 
 
"Vi kom over denne siden da vi lette etter ølglass vi kunne kjøp: http://belgiuminabox.com/ har alt mulig av glass, og, som vi oppdaget, belgisk trappistøl. Da kunne vi endelig få kjøpt legendariske Westvleteren nr 12 som vi hadde ønsket å smake i flere år. De hadde en boks med 8 stk nr 12 i en trekasse og vi kjøpte den samt 1 stk tilhørende glass. Samlet inkludert frakt kostet dette ca 1.340 kr.(frakt ca 360 kroner, glass 80 kroner og flasker 900 kroner). Bra tilbakemelding fra firmaet og trackingnummer, slik at vi kunne følge pakken gjennom Europa og til Norge. Her ble pakka stående ca 1 uke på toll-lager Vi måtte betale 325 kroner i toll for å få pakken ut fra postkontoret. Transporten tok ca 14 dager. Alt var pakket meget godt. Medfølgende beskjed bad oss vente noen dager, slik at ølet fikk roet seg før smaking.
Da vi endelig fikk smakt på ølet, var vi enige om at det var vel verdt å vente på. Lang og kompleks ettersmak. Ikke framtrendene spritsmak til tross for at det holdt 10.2 prosent. Var det verdens beste øl? Ja, det er i hvert fall noe av det beste vi har smakt, og som vi vil huske."

Norges beste øl er kåret

Posted on April 26, 2014 at 7:34 PM Comments comments (829)
Norges beste øl er kåret-vinneren ble Nøgne Ø Porter !http://olportalen.no/2014/04/26/arets-ol-2013-nogne-o-porter/

Hansa Borg kjøper Nøgne Ø

Posted on November 27, 2013 at 2:11 PM Comments comments (765)
Her er pressemeldingen fra Hansa Borg Bryggerier om at konsernet har overtatt aksjemajoriteten i Nøgne Ø:
 
HANSA BORG KJØPER SEG INN I NØGNE Ø
Dagens aksjonærer i bryggeriet Nøgne Ø selger 54,44 prosent av aksjene til Hansa Borg Bryggerier. Nøgne Ø skal bestå som eget selskap, og befeste sin posisjon ytterligere som det fremste av norske spesialbryggerier.
- Nøgne Ø startet i en garasje, og vi har vokst til å bli en nasjonal merkevare. Gründerånden og den kompromissløse kjærligheten til ølbryggingen vil bestå. Men etter hvert som vi har vokst, har vi sett behovet for å få inn økt kompetanse og sterkere muskler knyttet til salg og distribusjon, sier daglig leder Tore Nybø og sjefsbrygger Kjetil Jikiun.Begge forblir aksjonærer i selskapet når Hansa Borg kommer inn på eiersiden. De skal også fortsette i sine stillinger i Nøgne Ø. Hansa Borg er den største norskeide drikkevareleverandøren i det nasjonale markedet. Selskapets inntreden i Nøgne Ø er i tråd med strategien om å befeste den nasjonale posisjonen gjennom sterke regionale merkevarer.- Nøgne Ø er et eventyr i norsk bryggeribransje, og vi har fulgt dem nøye i mange år. Ikke bare er de blitt en betydelig arbeidsplass i sitt lokalmiljø, men de har også skapt økt interesse for norsk øl både i Norge og utlandet. Når vi nå kommer inn på eiersiden, skal ikke gründerånden bare bestå, men videreutvikles. Vi skal sørge for at selskapet får vokse videre på sine egne premisser, sier administrerende direktør Lars A. Midtgaard i Hansa Borg.
Nøgne Ø ble startet i 2002. I 2012 hadde Nøgne Ø en omsetning på 37,7 millioner kroner, og et driftsresultat på 9,5 millioner kroner. Bryggeriet var i år på DNs Gaselle-liste for sjuende år på rad, og har fortsatt veksten i omsetning også i 2013.Prosessen mellom Nøgne Ø og Hansa Borg ble innledet i sommer. Det skjedde etter en vurdering fra Nøgne Øs eiere om at selskapet trengte å få tilført kompetanse og kraft knyttet til distribusjon og salg. - Nøgne Ø er et norsk bryggeri, og vi er stolte av det. Vår tilknytning både til Norge og til Sørlandet er en stor del av vår identitet. Derfor var det naturlig for oss å søke kontakt med den eneste norskeide store aktøren innenfor drikkevaremarkedet. Vi skal ikke bare fortsette å lage spennende og etterspurt øl. Nå skal vi få enda bedre tid til å gjøre det. Kjærligheten til ølbrygging har hele tiden vært drivkraften vår. Det skal den fortsatt være, sier Jikiun og Nybø.Dagens fire største eiere i Nøgne Ø blir alle med på eiersiden videre. Anne Hestness Trommestad, som gjennom selskapet Aht Invest har vært største aksjonær med 37,5 prosent, får en eierandel på 9,9 prosent.- Vi gikk inn som største aksjonær da selskapet fortsatt var et risikoprosjekt, og vi gleder oss over den vekst og utvikling vi har bidratt til. Også for oss har det vært viktig å få inn en medeier som kan være med å utvikle Nøgne Ø videre, og vi ser frem til fortsatt å bidra på eiersiden, sier Anne Hestness Trommestad.Av markedsmessige hensyn er partene enige om ikke å offentliggjøre prisen Hansa Borg betaler for aksjene de kjøper i Nøgne Ø. Avtalen forutsetter at Konkurransetilsynet godkjenner aksjehandelen.

Beerfly-tv: Spansk øl!

Posted on July 15, 2013 at 2:54 PM Comments comments (580)
Beerfly-tv: Spansk øl - spennende saker!

Sterkt øl på små flasker

Posted on June 13, 2013 at 3:13 PM Comments comments (680)
Brew Dog - Ghost Deer
Dette skal være verdens sterkeste naturlig gjærede øl. Det har et alkoholinnhold på 28 volumprosent. Ølet er en blond ale med mye maltlukt når en heller det opp i glasset, men senere kommer en sherrylukt. Det er brukt forskjellige gjærtyper for å komme opp i 28 prosent. Ølet er lagret ett år på whisky-,sherry- og romfat Ølet er litt søtt, med hint av karamell og frukt. Et veldig godt øl, men det kommer på bittesmå flasker (6 ml), som gir en utsalgspris på hele 2.100 kroner literen på Vinmonopolet. Likevel, bra levert fra Brew Dog!
 Testet av Ingrid Løvlund og Kyrre Johansen

Hamar ølfestival - godt utvalg - ølfaglig telt

Posted on May 31, 2013 at 4:34 PM Comments comments (1322)
Hamar ølfestival er sterkt forbedret i år i forhold til tidligere. Årsaken er et større fokus på spesialøl gjennom å ha et ølfaglig telt, der det er mulig å få vite mer om hvert enkelt øl, og ikke minst, få smake på mange ulike ølsorter.
I så måte er det flott at man i stedet for å bruke en 80-kroners bong til å kjøpe en hel flaske, kan bruke en bong til å få fire smaksprøver (0,1l) av fire ulike øl.
Ølfaglig telt stenger mye tidligere enn festteltet, og det er en ulempe. Uansett er dette en flott nyvinning på ølfestivalens 10-årsjubileum.
 

Hamar Ølfestival 2013

Posted on May 29, 2013 at 5:35 PM Comments comments (468)
Hamar Ølfestival har 10-årsjubileum og åpner i dag 30. mai. Det meldes om godt utvalg. Se bare her:
Old Empire
Ossian ale
Lia  fail
O'Hara red
O'Hara stout
O'Hara pale
Thwaites IPA
Theakston XB
Steenbrugge blond
Steenbrugge dubbel
Steenbrugge tripel
Geuze
Witcap stimulo
Witcap special
Silly saison
Rodenbach
Palm amber
Neuzeller anti aging
Neuzeller  porter
Neuzeller bock
Paulaner dunkel
Kentucky ale
Kentucy bourbon
Samuel Adams winter lager
Red Hook Winter
Red stripe
Mahou Negra
Meantime Wheat
Svaneke pilsner
Samuel Adams Boston ale
Samuel Adams black
Samuel Adams Boston lager
Brains stout
Du monde wit
I tillegg en rekke øltyper fra Aass Bryggeri.
 

Rss_feed